Narození vrhu B!!!

21.09.2017 15:05

S radostí můžeme oznámit narození našich štěňátek z vrhu B. Ebinka byla moc statečná a my na konci trošičku zaskočení, ale šťastní. Na kontrolním sonu ve 23.týdnu nám paní veterinářka, když potrvrdila březost řekla, že vidí jistě 3 kuličky. Po tomto sdělení jsme tedy očekávali 3-5 štěňátek. 

V noci z úterý na středu měla už Ebinka příznaky blížícího se porodu, zrychleně dýchala (funěla jak lokomotiva), vyhledávala klidné místo a hrabala pelíšek. Rozhodla jsem se vyrazit do Borovan, přece jen 2,5 hodiny cesty není málo. Po příjezdu mě přivítala ohromná hekající koule :-) Celou noc ten samý scénář, ale ráno se uklidnila, vyluxovala plnou misku masa a vyrazily jsme venčit. Bylo jasné, že v nejbližší době se nejspíš nic dít nebude a já musela zpátky domů :-(
Porod se rozběhl odpoledne, kdy kolem páté hodiny vykoukla hnědá holčička a chvíli po ní red merle chlapeček. Pak už vše šlo jak má a něco po půl deváté večer po narození 6.kuličky - červeného chlapečka to vypadalo na konec. Ebinka byla už unavená, ale klidná a starala se o zmítající se hromádku. O hodinu a půl později ale přišly další stahy a na svět postupně vykoukl ještě černý pejsek a jeho blue merle bráška :-) 
Děkuju moc Dáše a její rodině, že to tak skvěle zvládli a Ebince za její statečnost. Zítra se pojedu do Borovan podívat a večer zveřejním individuální fotky štěňátek.
 
Foto krátce po porodu všech osmi kuliček