Telegraficky ze života štěňátek 3.díl

16.04.2014 14:32

V neděli 13.4. už nám bylo 5 týdnů, jsme velcí rošťáci a žrouti :-) ale i šikulky, posuďte sami

Od čtvrtka 10.4. kdy se na nás a hlavně na Abigale byla podívat prima dvojka Dáša Stehlíková s labradorkou Nelinkou, nosíme každý den na pár hodin oboječek. Ze začátku nám to vážně vadilo a stále jsme se drbali, ale teď už jsme si zvykli a moc nám sluší. 

Neděle 13.4. jsme zažili vzrušující odpoledne, kdy nás navštívili budoucí majitele Toníka (Ayrtona) se svým psím parťákem zlatým retrívrem Willym. Všichni byli skvělí, ale Willy byl k nám úžasně hravý a trpělivý. Je to již osmiletý pan pes s řadou zdravotních problému, ale není to na něm vůbec znát, je plný energie a životního elánu. Po nich pak dorazila ještě naše teta Bery se svojí paničkou Ivetou. Bery běhala stále pro míček, o který se s námi nechtěla vůbec rozdělit a když jsme si ho chtěli půjčit, tak na nás spíš vrčela, ale i tak to bylo pro nás zajímavé a poučné. Teta je totiž strašně rychlá, nadšená pro aportování a strášně vysoko dokáže vyskočit.

V úterý 15.4. jsme byli na manikůře a pedikůře, krásně jsme dželi tlapičky a tak jsme za odměnu dostali každý kousek sušeného masíčka. Počasí nám moc nepřeje, ale po každém probuzení nás panička pustí na zahradu vyčůrat a proběhnout, už děláme pěkné lotroviny z kterých jsme pak hned unavení a tak jdeme zase do pelíšku spinkat. Ode dneška již dostáváme granulky 4krát denně, spořádáme toho vážně dost, taky už máme skoro 3 kila :-)

Ve středu 16.4. proběhla další naše socializace. Navštívila nás rodinka s dětmi, větší holčička si s námi moc hezky hrála, běhala s námi po zahradě s hračkou a my ji honili. Druhá rodinka měla dvě ruské toy fenky, ačkoli byly o několik let starší než my, byly stejně velké, což bylo hrozně srandovní :-) Pak nám také na zahradě vyrostl takový zelený domeček, který jsme hned pořádně prozkoumali, protože jsme malí zvědavci. 

Máme také plán méně příjemných, ale důležitých věcí:

Ve středu 23.4. by měla za námi přijet paní veterinářka a chovatelka naší maminky a tatínka Mirka Valterová. Prý se chce hlavně podívat, jaké mají Arya a Ketka pěkná vnoučátka, ale my si myslíme, že má také nějaké postraní úmysly :-) (pozn.přesně tak, štěňátka budou naočkována a načipována) :-)

V pondělí 28.4. poprvé pojedeme autem! Bohužel zase to nebude moc příjemný výlet, další pan doktor nás bude vyšetřovat, tentokrát naše očka (pozn.vyšetření na DOV). Večer pak přijde jedna paní zkontrolovat, jací jsme fešáci a jestli moc nezlobíme (kontrola vrhu z KCHBO)